STEDET - Kultur og natur
 

Slægtsgården Skyggerslund

"Skyggerslund" er navnet på det 200 år gamle bindingsværkshus, som beboes
privat af ejeren bag Skyggerslund Bed and Breakfast, Gert Bruntse.
Skyggerslund har været i slægtens eje siden 1800-tallet

 

Herremanden og stuepigen - og Skyggerslund

Skyggerslund var for godt 200 år siden fæstegård under Rask Hovedgård. På Rask Hovedgård boede den ugifte herremand Andreas Emanuel Bjørn, der gennem flere år havde et forhold til sin stuepige Kirsten Jørgensdatter. Det klassemæssige ulige forhold og pres fra familien medførte at Andreas i 1801 arrangerede et ægteskab mellem Kirsten og sin tjener Peder Larsen. På den måde kunne forholdet mellem herremanden og stuepigen fortsætte og Kirsten blev kort efter brylluppet gravid, sandsynligvis med Andreas. Barnet fik navnet Andreas Emanuel Pedersen Lassen.

Herremanden Andreas sørgede godt for Kirsten og Peder. De fik fæstegården Skyggerslund, plus 25 tønder land skov og ekstra jorder. Peder Lassen fik desuden funktion som skytte og skovfoged og skulle holde opsyn med alle herregårdens skove. Peder Lassen skulle ikke betale afgifter og i fæstebrevet stod desuden at sønnen skulle overtage fæstet efter sine forældres død, hvilket var ganske usædvanligt.

Siden har efterkommere af herremanden Andreas og stuepigen Kirsten beboet Skyggerslund. Gert Bruntses far overtog i 1959 ejendommen og Gert har boet i stuehuset i 33 år.


Skyggerslund
Skyggerslund var i gamle dage en stor firlænget gård

 

Omkring Skyggerslund BB

Omkring BB-huset er der en dejlig have, perfekt til en hyggelig grillaften i læ fra vinden. Skyggerslund råder over en skov, hvor vores gæster kan gå ture i de flotte omgivelser og nyde stilheden på bænken ved mosen. Der er desuden masser af plads til leg for børn og ingen farlig trafik.
 

Frisk luft

Vores BB-værelser og fællesrum er røgfrie og opført i allergivenlige materialer. Rygere er selvfølgelig også meget velkomne, men rygning må foregå i haven, da vi ønsker et røgfrit og allergivenligt miljø indendørs. Husdyr er derfor heller ikke tilladt.


TV/internet

BB-huset er udstyret med fladskærms-tv med mange kanaler og trådløst internet til fri afbenyttelse.